Gode råd hvis du skal ud og flyve med din hund

gd3

Hvis du en dag skulle stå overfor at skulle ud at flyve med din hund, så skal du være klar over at det kræver en hel del forberedelse. Ikke blot skal du sørge for at have al det nødvendige papirarbejde i orden. Der er desuden også en masse andre ting, der skal ordnes inden afrejse. At skulle ud at flyve med en hund er være en nervepirrende oplevelse for alle – selv dem med nerver af stål. For at slå lidt koldt vand i blodet, bør du læse de følgende tips så du kan få den mindst muligt stressende flyvetur med din firebenede ven.

Tag en snak med din dyrlæge

Det allerførste du skal gøre inden afrejse, er at snuppe en god snak med din dyrelæge. Det er nemlig rigtigt vigtigt, at din hunds helbred er i orden inden den skal boarde flyveren. Et godt råd er at lave en aftale så tæt på afrejsedatoen som muligt. Det er desuden ikke uhørt, at mange luftfartsselskaber faktisk kræver at man har et certifikat fra en dyrlæge for at din hund overhovedet kan komme ombord. Snak også med dyrlægen om hvilke risici og krav, der findes, når man skal hunden med til et andet land. I mange lande kræves specifikke vacciner, som skal gives et godt stykke tid før afrejse.

Book din hund god tid i forvejen

Mange flyselskaber tillader desværre kun et vist antal kældyr pr. person. Det er derfor vigtigt at du undersøger reglerne grundigt i forvejen, så du ikke ender med en ubehagelig overraskelse. Du skal dermed sørge for at få booket din hund ind, så tidligt som muligt. Især i forbindelse med internationale rejser.

Hund i bil

Sørg for at din hund vænner sig til sit bur

Køb din hundebur med god tid i forvejen, så du nu kan vænne din hund til at befinde sig under så trange kår. Ved at træne din hund til at være i sit hundebur, kan du således minimere en stor del af den stress, som den uden tvivl vil opleve under flyveturen. Er din hund meget bange for fremmede, bør du ligeledes overveje, om det er værd at have den med. Den vil være i lastrummet og blive håndteret af, for den, fremmede mennesker, hvilke kan medføre yderligere stress.

Bed om tidlig boarding

En af de store fordele ved at flyve med et kældyr er, at du ofte vil være berretiget til at boarde tidligere end normalt. Undersøg derfor dit luftfartsselskabs regler, og drag det fulde udbytte af at komme ombord tidligere. Også for din hunds skyld.

Tag noget godt legetøj med til din hund

Ligesom mennesker, vil mange hunde også opleve tryk i ørene under start og landing. Giv derfor din hund et tygge legetøj med sig i buret, som måske kan afhjælpe det værste tryk under flyveturen. Læs denne artikel om at flyve med hund, hvis du skulle brænde inde med yderligere spørgsmål.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *