Bliv godt sikret på dit spanske eventyr

gd3

Spanien er et fantastisk sted at besøge. Her kan du få lækker mad, besøge skønne strande og opleve den ene kulturoplevelse efter den anden. Blandt andet var landet også et af H.C. Andersens yndlingssteder, og det forstår du udmærket godt, hvis du selv har besøgt Spanien.

Derfor kan det heller ikke undre nogen, at flere danskere vælger at slå sig permanent ned i landet. Hvis du er en af dem, bør du dog være bevidst om, at det ikke kun er solskin og glade dage. Der kan også ske ulykker i Spanien, og derfor er det vigtigt, at du bliver godt forsikret. Blandt andet bør du tegne en bilforsikring, så du kan få dækket dine skader på bilen i Spanien. Læs mere i det følgende.

En lovpligtig ansvarsdækning

Hvis du har haft bil i Danmark, ved du også godt, at der er et lovkrav om en ansvarsforsikring. Det samme gør sig gældende i Spanien. Her skal du have en lovpligtig ansvarsforsikring på alle de biler, du måtte eje. Selv hvis bilen ikke bliver brugt, skal den stadig være forsikret. De eneste undtagelser til denne regel er:

  • Hvis du ikke længere er ejer af bilen
  • Hvis du får bilen omregistreret uden for Spanien
  • Hvis bilen bliver skrottet

Ellers er du forpligtet til at have en lovpligtig ansvarsdækning.

Retshjælp er med i alle bilforsikringer

I Spanien er retshjælp med i alle bilforsikringer. Derfor skal du ikke blive forblændet af denne mulighed, når du gerne vil tegne en bilforsikring. Det er ganske enkelt standard i Spanien.

Hvis du derfor er med i et trafikuheld, vil dit forsikringsselskab altså hjælpe dig med et eventuelt retsligt efterspil.

Få autohjælp

Når du skal vælge en bilforsikring i Spanien, bør du sikre dig, at autohjælp er inkluderet. På måde kan du altid få hjælp, hvis der opstår et uheld, mens du er ude og køre.

Det er vigtigt, at du ringer til det specifikke autohjælpsfirma, som dit forsikringsselskab har oplyst i policen. Ellers risikerer du, at der ikke er nogen dækning af din autohjælp.

Diverse tillægsordninger

Ligesom når du forsikrer din bil i Danmark, kan du også tegne en række tillægsdækninger. Det kan blandt andet være:

  • Dækning af glasskader
  • Tyveridækning
  • Totaltabsdækning
  • Branddækning
  • Ordning om lånebil

Derfor bør du altid danne dig et overblik over dine dækningsbehov, inden du tegner en bilforsikring i Spanien. På den måde ved du bedre, hvad du skal vælge til og fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *