Tre retter du kan lave, når du rejser i campingvogn

gd3

Når man er på ferie i campingvogn, kan det være dejligt indimellem at kunne lave mad på grillen eller i et fælles køkken på campingpladsen. De tre retter som vil blive beskrevet i artiklen her, kræver at du har medbragt et ildfast fad. Dette er nemt og fylder ikke særlig meget, men heri kan du skabe nogle lækre retter.

 

Helstegt kylling med rodfrugter

Helstegt kylling med rodfrugter i et ildfast fad er en dejlig sommerret, som giver dig mulighed for at prøve nye rodfrugter af, hvis du befinder dig udlands. Start med at krydre din hele kylling med de krydderier, du synes bedst om. Skær dine rodfrugter ud i både – her kan du bruge kartofler, rødbeder, gulerødder eller hvad du lige har lyst til. Læg din kylling og dine rodfrugter i det ildfaste fad og sæt fadet på grillen eller i ovnen. Steg indtil kyllingen er gylden.

 

Vegetarisk ret i ildfast fad

Skær dine grønsager ud i skiver – her kan du bruge squash, peberfrugt, tomater og aubergine, eller de grønsager du har lyst til. Put dem i et ildfast fad og drys nogle lækre krydderier udover. Sæt fadet i ovnen eller på grillen og lad dem simre indtil de er møre og saftige. Retten kan med fordel serveres med brød til.

 

Flødekartofler med valgfrit kød

En anden lækker sommerret, som er let at gå til i campingvognen, er flødekartofler. Skær dine kartofler ud i tynde skiver og læg dem i et ildfast fad – du kan med fordele tilføje tynde skiver løg, som giver ekstra smag. Drys gerne med salt og hæld derefter mælk og fløde henover. For at gøre det ekstra lækkert, kan du drysse med ost på toppen. Sæt det ildfaste fad i ovnen eller på grillen og lade dem simre til kartoflerne er møre. Serverer med et lækkert stykke kød.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *