3 forsikringer du skal have når du studerer

gd3

Hvis du lige er flyttet hjemmefra, og det er første gang du skal studere og stå på egne ben, så har du masser af ting at se til.

Nogle ting kan føles vigtigere end andre. Skolen skal selvfølgelig passes, økonomien skal hænge sammen, men du må absolut heller ikke glemme forsikringerne.

Det er der mange studerende der gør i første omgang, og det kan vise sig at blive dyrt for dig senere.

I denne artikel får du svar på hvilke 3 forsikringer du sandsynligvis har brug for som studerende der også er flyttet hjemmefra.

Indboforsikring

Du har helt sikkert en bærbar computer, og måske har du også en god cykel, som du bruger som transportmiddel.

Derudover har du sikkert også andre værdifulde ting, eller i hvert fald ting du ikke selv har råd til at erstatte i tilfælde af brand, vandskade eller indbrud.

Derfor er en indboforsikring uundværlig, så du ikke pludselig står selv og skal betale for en ny bærbar.

Du skal være opmærksom på at der gælder forskellige vilkår ved forskellige forsikringsselskaber. Det kan f.eks. gælde vedr. hvor meget du er dækket ind for, og hvor gamle dine ting må være osv.

bananskræld

En rejseforsikring

Byder dine studieår evt. på en eller flere ture til udlandet, så er det værd at kigge på en rejseforsikring.

Det kan det også være hvis du har planer om at rejse til udlandet i ferien. Det kan nemlig blive rigtig dyrt hvis du skulle blive syg under dit ophold, og det er ikke alle steder du er dækket af det blå sygesikringskort.

Du kan evt. allerede have en rejseforsikring inkluderet i din indboforsikring eller i dine bankprodukter som f.eks. mastercard. Det kan du med fordel tjekke inden du køber en rejseforsikring

Ekstra sygeforsikring

Det kan være en ide at få privat eller ekstra sygeforsikring, så du ikke pludselig står med store medicinudgifter, eller evt. kan gøre krav på hurtigere behandling. Det er dog en meget individuel vurdering, så tænk derfor grundigt over din situation inden du vælger dette.

Forsikringer køber man altid i håb om ikke at få brug for dem, men hvis uheldet skulle være ude, så viser det sig ofte som en meget god investering.

Som studerende kan du ofte få ekstra gode priser og tilbud på forsikringer, så det kan være værd at nævne når du henvender dig til et aktuelt forsikringsselskab.

 

Inden du skriver under på en forsikringsaftale, er det altid vigtigt at du sætter dig grundigt ind i de gældende vilkår, og at du også læser det med småt, selvom det kan virke meget kedeligt.

 

Det kan både være dyrt og ærgerligt ikke at være korrekt dækket, og hvis du først finder ud af det, når skaden er sket, så er det for det meste for sent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *