Sådan rejser du med din hund

gd3

Det er i dag ganske almindeligt at tage sin hund med på rejser og ferier, men at rejse med de firbenede venner er dog ikke altid nogen helt simpel opgave. I artiklen her kan du blive klogere på, hvordan du gør ferien med din hund til en succes.

Inden udlandsrejsen

Har du planer om at tage din hund med på ferie i udlandet, skal du i god tid forinden sørge for at tage kontakt til din dyrlæge. Her vil dyrlægen tjekke hundens vaccinationer samt bestemmelserne for rejse med hund i det land, I rejser til.

Det er relativt simpelt at rejse med hund indenfor EU. Her skal hunden have et EU selskabsdyrspas, som dyrlægen udsteder. Den skal desuden være ID-mærket med en elektronisk mikrochip, hvis nummer skal stå i passet. Hunden skal også have fået en rabies-vaccine senest 21 dage før, I rejser.

Derudover kræver nogle lande, at hunde har fået ormekur mod rævens dværgbændelorm, som kan udgøre smitterisiko for mennesker.

På flyrejsen

Skal du rejse langt, har du højst sandsynligt valgt fly som transportmiddel. Men hvad gør du så med din hund?

Vejer din hund under 8 kg inklusiv taske eller transporttaske, må du tage den med dig i flykabinen. Har du f.eks. en lille cocker spaniel hvalp, kan den godt komme med dig. Du kan læse meget mere om cocker spaniels lige her: https://cocker-spaniel.dk. Under start, taxi og landing skal hunden være placeret under sædet foran dig.

Har du en større hund, skal den transporteres i en transportkasse i et tryksikret lastrum. En del hunde bliver dog meget stressede af den transportform. Derfor skal du have gjort dig grundige overvejelser, om en flyrejse er den rette løsning for din hund.

På bilrejsen

Der er mange fordele ved at tage hund med på bilrejse. Det er nemlig generelt en nem transportform, og du kan let holde pauser på turen, så din hund kan blive luftet. Dertil er du altid i nær kontakt med hunden og har mulighed for at holde øje med den under hele rejsen.

En bilrejse giver således din hund trygge rammer og skaber gode forudsætninger for, at I får en dejlig ferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *