Må jeg holde ferie og rejse på dagpenge?

gd3

Hvis man er på dagpenge, så kan man ofte føle sig fanget af de mange komplekse regler. Vores frihed er et af de mere ømme punkter, man som dagpengemodtager ofte føler bliver begrænset. Og dette gælder især vores mulighed for at rejse ud af landet på ferie. 

På trods af dette så er det rent faktisk muligt at rejse ud af landet, mens man er på dagpenge. Du skal blot kende til de særlige ferieregler hos din A-kasse, og du vil blive positivt overrasket.

Afslapning og livsglæde

Hvad er dine rettigheder?

Alle danskere har ifølge Ferieloven ret til at hold 25 dages ferie om året. Selv som ledig. Man skal dog optjene dage for at kunne modtage feriedagpenge; ellers vil ens ferie være på egen regning. Hvis du opfylder kravene, så vil du nu modtage din normale dagsats under din ferie.

Hvordan får jeg dem udbetalt?

For at kunne få sine feriedagpenge, så er det vigtigt, at man søger hos sin A-kasse med rigeligt tid i forvejen. Det kan nemlig godt tage et stykke tid at behandle din ansøgning. Så det er med at søge mindst én måned, før du planlægger at holde ferie. Hvis der er tale om feriedage, der blev optjent hos din tidligere arbejdsgiver, så skal du hurtigst ringe til din A-kasse, så pengene kan blive udbetalt på din feriekonto.

 Rejser og ledighed

Meld din ferie hos dit lokale jobcenter

Som ledig kan man i visse tilfælde selvfølgelig være heldig at blive indkaldt til jobsamtale. Det er derfor vigtigt, at du melder din ferie til dit lokale jobcenter, idet du jo ikke kan møde op til jobsamtalen fra udlandet. Ellers kan dette faktisk gå ud over dine dagpenge. 

Der er med andre ord ikke noget, der hedder impulsferie, når man er på dagpenge. Planlæg derfor din ferie grundigt, og lad Jobnet det vide i forvejen, så din A-kasse informeres rettidigt.

Bopæl i Danmark

Dette siger nok sig selv, men ikke desto mindre skal du selvfølgelig være bosat i Danmark for at kunne modtage dagpenge under din ferie. Dette skyldes naturligvis, at man fra statens side forsøger at begrænse socialt bedrageri. Hvis man overtræder denne regel, så vil man dernæst miste retten til dagpenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *