Ferie i det græske øhav

gd3

Det græske øhav rummer mere end 2000 øer, og alle har de hvert sit unikke præg. Grækenland har sommer og solskin størstedelen af året, og du er næsten altid sikret godt vejr.

Den græske befolkning er kendt for sin gæstfrihed og varme. Landet historie taler sit eget sprog, og præger det kulturelle udtryk i landet. Grækenland ligger ud til middelhavet og giver rig mulighed for bade- og strandferie.

Grækenland – et af verdens mest besøgte steder

Der er meget at udforske i det græske øhav – og har du først forelsket dig i Grækenland, så er mulighederne for at se noget nyt og noget mere tæt på utømmelige. Grækenland byder på uspolerede, smukke naturområder. Mange af de små øer er tæt på ubeboede, hvilket giver mulighed for at finde din egen lille oase af ro, stilhed og fred. Er du mere til samvær, by- og natteliv, så har de større øer – som for eksempel Kreta og Santorini – et væld af lækre restauranter, barer og caféer.

Det græske køkken

Det græske køkken har sine helt egne specialiteter, og er bygget op om friske grøntsager, ost, brød og fisk eller kød. Er du vegetar, er det græske køkken et godt valg – du vil ofte finde mange små kød-fri retter, og flere varianter af kreative salater og nybagt brød. Mad kulturen i Grækenland, er noget, man værner om. Som vi kender det fra andre middelhavslande, er her en anden – og meget fin – tradition for at spise og drikke sammen, end hvad vi kender hjemmefra. I Grækenland sætter man tid af til at lave mad, og man sætter tid af til at spise sammen og påskønne hinanden, venner og familie. Der er derfor en oplevelse såvel som en kulturel lærdom at spise ude i Grækenland.

Kultur og historie – verdens hovedsæde

Grækenland er, som vi kender historien, moderlandet for meget af den filosofi og litteratur, der danner grundlag for de humanistiske studier, vi støtter os til i vores samtid. Denne kulturelle historie udtrykkes og synliggøres i Grækenlands arkitektur og samfund. Er du kultur- og historieinteresseret, så er Grækenland helt sikkert et besøg værd – og også flere. Der findes mange historiske attraktioner, både kendte og mindre besøgte, og transporten rundt i landet, og fra ø til ø, er overraskende velfungerende. Infrastrukturen fungerer, og du kan nemt nå omkring og se det ønskede på din ferie.

Er valget faldet på en ferie til Grækenland, så læs mere her hvor du kan se de forskellige muligheder og anbefalinger til din næste rejse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *