Lad dine teenage børn rejse alene

gd3

Børn er så søde, når de er små. Faktisk kan vi næsten ikke lade være med at kysse og kramme dem, og nive lidt i deres lækre marcipanhud. De er også søde, når de bliver ældre, i hvert fald det meste af tiden. Der er måske lige nogle dage, hvor frustrationen tager overhånd. Teenagere kan være ganske ustyrlige i deres vilde jagt på anerkendelse og identitet. Nogle gange, er det ganske enkelt, fordi vi ikke giver dem lov. Vi synes aldrig helt, at de er gamle nok. Men teenagere kan meget mere end vi tror, når de først står på egne ben. En rejse i eller ud af landet, kan være en øjenåbner både for dem selv – og for os som forældre.

rejse

Hvornår kan de selv?

Der er ikke noget endegyldigt svar på, hvornår en teenager selv kan rejse, da der er stor forskel på, hvordan de håndterer ting. Derfor er du nød til at være ærlig overfor dig selv, når du vurderer din teenager. Vil han eller hun selv kunne klare lufthavnen, hvis der opstår en situation, og du ikke tager telefonen? Vil han eller hun selv kunne vurdere, om fremmede prøver at hjælpe dem, eller ej? Sikkerhed er det eneste, du skal bekymre dig om. Hvad dine teenagere ellers foretager sig, er en del af deres rejse mod voksenlivet, og vil ske uanset om du er der eller ej. Hvis du vurderer at de selv, eller sammen med en ven, kan tage fornuftige valg i seriøse situationer, så se at få dem sendt afsted!

Hvorfor skal de rejse?

Fordi rejser er noget, som alle har brug for. Rejser tager os momentært ud af vores egen komfortzone og vores triste dagligdag, og lader os opleve verden og livet på en ny måde. Vi løser nye problemer og håndterer situationer, vi ikke normalt bliver udsat for. Det er en helt fantastisk mulighed for at lade dine teenagebørn prøve kræfter med livet, uden dig som backup. Lad dem tage afsted sammen med en ven eller veninde først, på en charterferie, hvor de har nogen af gå til, hvis de ikke selv kan løse problemerne. Når de bliver ældre, og måske endda har fået lidt blod på tanden, så lad dem tage afsted selv.

teenage-rejse

På en rejse alene er man nød til selv at løse sine problemer, og selv tage kontakt til andre mennesker, hvad end det er for at få hjælp eller selskab. Du vil se dine teenagere udvikle sig lynhurtigt til mere selvsikre og handlekraftige unge mennesker, med en meget bedre fornemmelse for, hvem de er. Alle har nemlig godt af at rejse, så det er bare med at få dem sendt afsted, når de er klar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *