3 tips til en klimavenlig rejse

gd3

Bæredygtighed og klima fylder fortsat mere på dagsordenen i takt med, at flere er blevet bevidste om, at klimatruslen er reel, og at der skal handles med hast, hvis man ønsker at gøre en forskel. En af de helt store klimasyndere, som ofte nævnes i debatten, er det at rejse. Sørger man ikke for at have klimaet med i baghovedet, når man rejser, kan man nemt komme til at udlede meget store mængder CO2, som skader klimaet og planeten. Men er det overhovedet muligt at rejse på en måde, der er hensigtsmæssig for klimaet? Og i så fald hvordan?  

globus

1. Drop flyrejsen 

Det kommer formentlig næppe som nogen overraskelse for nogen, at det at flyve rundt i verden bestemt ikke er nogen klimavenlig måde at rejse på. Fly udleder nemlig meget store mængder CO2 sammenlignet med andre transportmidler. 

Vil du gerne rejse på en måde, der tager hensyn til klimaet, er det første skridt på vejen derfor at droppe flyrejsen til fordel for bilferien, bussen eller toget. Af disse alternativer er det at tage toget på ferie det absolut bedste for klimaet. Undersøgelser viser, at det at flyve på ferie er næsten ni gange så belastende for klimaet som at tage toget. Men er togferien ikke noget for dig, kan du også spare store mængder CO2 ved at tage bilen på ferie.

Insisterer du alligevel på at flyve, bør du vælge så kort en flyvetur som muligt, hvis du ønsker at have klimaet med i baghovedet. Jo længere du flyver, jo mere CO2 udleder du nemlig. Derfor kan det være en god idé som minimum at blive inden for Europa, hvis du vælger at flyve på ferie. 

2. Hold ferie i Danmark

Som nævnt i det ovenstående kan du spare temmelig meget CO2 ved at blive tættere på dit hjem, når du rejser. Derfor er det også oplagt at overveje at blive i Danmark i din næste ferie. Danmark har rigtig meget godt at byde på – både hvis solen står højt på himmelen, og hvis den ikke gør det.

Vil du vælge den ultimative klimavenlige rejseform, kan du rejse rundt i Danmark med bus og så leje en cykel, når du når din(e) destination(er). Det er nemlig ikke for sjov at Danmark er kendt for vores cykelkultur. Der er generelt gode muligheder for at komme frem på cykel, og denne transportform giver også mulighed for at opleve en masse på vej rundt.

klar bold

3. Vælg et grønt hotel

Skal du bo på hotel på din ferie, hvad end den går til et sted i Danmark eller et sted ude i verden, kan du vælge at gå efter såkaldte grønne hoteller. Klimabevidstheden har nemlig også bredt sig i hotelindustrien, og der findes i dag hoteller, som profilerer sig særligt på at være klimavenlige og bevidste om bæredygtighed. Et ophold på hotel kan ellers være en stor klimasynder, men vælger du et grønt hotel, kan du sørge for, at klimaet tilgodeses, mens du kobler af. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *