Tag en weekend i skønne Kiel Nogle gange behøver man ikke at køre særligt langt for at få en

gd3

rigtig god oplevelse. Dette er tilfældet, når vi taler om Schleswig-Holsteins charmerende hovedstad! I byen finder du masser af kultur, maritimt liv, lækker mad og en god portion historie. Derfor bør du overveje at tilføje Kiel på listen over byer, du skal besøge – heldigvis ligger Nordtyskland jo kun et stenkast væk.

Den sejlende by

Kiel promoverer sig selv som ”Sailing City”, og det er der gode grunde til. Byen byder nemlig på en kæmpe stor havn, som både huser lystbåde, industrihavn og gigantiske krydstogtskibe, der ligger til og begynder deres ruter derfra. Hver eneste sommer afholdes den legendariske Kieler Woche, som er den største sejlsportsbegivenhed i verden. Som årene er gået, er der dog kommet meget mere end bare sejlsport til – du finder nemlig både tivoli, utallige mad- og drikkeboder, koncerter, sjov til børnene og diverse oplæg fra en masse spændende mennesker. Det er helt sikkert en uge med knald på, men der er altså også gode grunde til at komme forbi resten af året.

tysk-mad

Du kan for eksempel gå en tur langs havnen og hilse på universitets sæler, som bor i et stort bassin uden for byens akvarie. På en af de mange restauranter kan du få en øl og en fiske-sandwich, som må siges at være Nordtysklands nationalspise. Som du måske ved, at priserne meget lavere end i Danmark, når det kommer til at spise ude – derfor kan du roligt bestille, hvad du vil uden at skulle passe på pengepungen.

færge

De bedste attraktioner

Kiel har en stor, fin moderne bymidte med masser af butikker. Hele byen blev ødelagt under 2. Verdenskrig og er blevet genopbygget, hvilket gør, at arkitekturen er meget fremadskuende. Havneområdet er også ved at blive fornyet, så forbindelsen mellem marina og gågade bliver mere sammenhængende.

Hvis du er sulten, er der fyldt med spændende spisesteder i byen. Du kan få lidt af det hele, så uanset om du et til traditionelt tysk eller sushi, kan du blive mæt i Kiel. Efter du har spist, kan du besøge et af de mange museer. For eksempel er byens kunstmuseum meget spændende og byder på udstillinger året rundt fra dygtige kunstnere.

Du kan gå en tur i en af de to botaniske haver. Den ene er stor og forvaltes af universitetet, imens den anden er lidt mindre, men ligger meget centralt og indbyder til mange hyggelige gåture.

Hvis du vil se hele byen på én gang, kan du tage turistbussen rundt. Her får du en masse historisk baggrundsviden, og du får lov til at stå af, hvis I kommer forbi noget, du gerne vil undersøge nærmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *