3 lande i Afrika, som du ikke vil gå glip af

gd3

Hvad enten du er til backpacking eller luksusrejse, så kan Afrika byde på lidt af hvert, og det store kontinent rummer noget for enhver smag. Er du til arabisk mystik, storslået arkitektur eller vilde dyr, så er Afrika et godt bud som dit næste rejsemål. Læs med her for at lille indblik i 3 steder i Afrika, som du bør sætte på din bucketliste.

Marokko

Marokko ligger i Nordvestafrika. Om du er til badeferie eller rejser med masser af kultur, natur og historie, så har Marokko noget for enhver smag.

Start i Marrakech for arabisk vingesus og far vild i byens souk, spis dig mæt i dampende varm tajiin og prut om prisen med de mange købmænd.

Tag til Agadir i det sydlige Marokko for ren badeferie – byen ligger lige ud til Atlanterhavet og har en kæmpemæssig bred og kilometerlang sandstrand. Stop også forbi Essaouira, som er en lille fiskerby med hyggelige krogede gader, fantastiske tæpper og afslappet stemning.

Drag op af Vestkysten til du rammer Casablanca og kast dig ud i bølgen på et surfbræt. Rejs op i de høje Atlasbjerge og trek området tyndt og fald i snak med lokalbefolkningen. Eller rid ud i Sahara og tag en overnatning i telt i det uendelige ingenting til lyden af ørkenens dyr. 

Kenya

Kenya

Du vil lande i Nairobi og bør ikke misse Karen Blixens farm. Kør derefter ud til Masai Mara på grænsen til Tanzania og hop på en safaritur. Kør rundt blandt de vilde dyr og se ”The big 5” – løver, leoparder, næsehorn, elefanter og bøfler.

Besøg én af de små byer, hvor stammebefolkningen bor og få indblik i livet på savannen. Overnat i lejre på savannen og nyd stilheden og mørket, når natten falder på. 

Slut turen af på Kenyas østside med en strandferie i Diani. Nyd de snehvide sandstrande – der er ikke mange mennesker, og det azurblå hav skriger på, at du kaster dig i bølgerne. Tag ind til Mombasa og gå på marked og køb dig fattig i den lækreste kaffe og de smukkeste tæpper. 

Egypten

Egypten

Egypten er kendt for sine smukke pyramider, der er et absolut must at se, hvis du rejser til landet. Tag i samme ombæring på ørkensafari og mærk varmen enten på kamelryg eller firhjulet motorcykel.

Egypten er desuden et paradis for dykkere, og her kan du opleve de smukkeste koraler og farvestrålende fisk. Er du ikke til dykning, tilbyder de fleste dykkecentre også snorkling, så du ikke går glip af gemmerne i dybet.

Smut i basaren i Sharm el Sheikh eller Hurghada og forsøg at finde de mere lokale boder – og husk at prutte om prisen. Besøg også Cairo og oplev den egyptiske kultur og historie tæt på.

Er det dyrt?

Som med så meget andet afhænger prisen helt af, hvad du vil, hvor du vil det og hvornår på året. Vil du gerne det hele på én gang, kan det være nødvendigt at optage et kviklån, som du efterfølgende kan betale af på. Alternativt må du i gang med at spare op, så du kan få så meget ud af din tur til Afrika som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *