Europas bedst bevarede hemmeligheder

gd3

Du mener måske, at du er ganske rejsevant. Du har rejst Europa tyndt, både med interrail, da du var yngre, og senere med fly og bil; du mener måske, at du for længst har fået afdækket, hvad Europa har at byde på; men hvis du tror, at du kender Europa fuldt, så kan du godt tro om igen. Der findes stadig masser af rejsedestinationer, som der er en rigtig god chance for, at du ikke har besøgt endnu. Her er fire af de mange hemmelige rejsemål, som Europa har at byde på; bare for at give dig blod på tanden.

Bosa, Sardinien

Denne næsten ukendte perle kan findes på den syditalienske ø Sardinien, hvilket i forvejen ikke er et kendt rejsemål for andre end italienere. Sardinien forveksles endda ofte med Sicilien, hvilket resulterer i markant mindre turister end den mere kendte naboø. Den lille by Bosa er derfor en absolut drømmedestination, hvis du leder efter en rigtig sardinsk oplevelse. Bosa er en by med masser af charme med dens fantastiske små restauranter, cafeer og hyggelige gader. Gør dig selv en tjeneste, og spender nogle dage i denne lille hemmelige juvel.

Bonifacio, Korsika

Middelalderbyen Bonifacio er med dens fæstning altid et besøg værd, selv om den næppe kan findes på de fleste danskeres rejselister. Det skal der laves om på, for dette lille stykke Korsika har det hele. Byen befinder sig midt i Korsikas største naturreservat, der er smækfyldt med smukke strande, hemmelige grotter, kalkstensklipper samt de gudeskønne Lavezzi øer. Bonifacio har bestemt også noget at byde på for enhver arkitektur-interesseret turist. Tag bare et kig på byens unikke middelalderarkitektur, og du vil hurtigt blive omvendt.

afslaptning

Den albanske riviera

Den mere erfarne turist har måske allerede droppet de overfyldte strande i sydfrankrig til fordel for de smukke kroatiske strande; men man kan faktisk tage det et skridt videre. Albanien, og dens stort set ukendte riviera er et fantastisk alternativ til Kroatien; den deler endda den samme kystlinje. Den store forskel er, at den albanske riviera er markant billigere og markant mindre overrendt. Forestil dig krystalblåt vand omringet af smukke grønne bjerge, og du har et godt billede af den albanske riviera. Et yderligere plus er, at den lokale mad er helt igennem fantastisk.

Montanhas Magicas, Portugal

Sidst men ikke mindst er Portugals ”Magiske bjerge” bestemt et værdig måde at afslutte denne artikel på. Dette bjergrige område befinder sig mellem Porto og Lissabon, og byder på en vaskeægte portugisisk oplevelse uden sidestykke.  Hele området er tæppebombet med hyggelige og smukke landsbyer; alt sammen omringet af nogle af den smukkeste natur med bjerge, som Europa har at byde på.

Så kom ikke og sig, at Europa er udtømt for interessante rejsemuligheder.

afslapning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *